fbpx

Ανακύκλωση μπαταριών στα γραφεία μας

peribalon0001nlb

Από τις 7 Ιανουαρίου του 2014 φιλοξενούμε στα γραφεία μας κάδους ανακύκλωσης μπαταριών “ΑΦΗΣ” συμμετέχοντας και με αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και όχι μόνο. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα οφέλη που προσφέρει η ανακύκλωση των μπαταριών:

Κάδος ΑΦΗΣΠροστασία Περιβάλλοντος

Ανακυκλώνοντας τις μπαταρίες και όποια άλλα υλικά είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν, περιορίζουμε την απόρριψη επικίνδυνων λυμάτων στις χωματερές γιατί τα μέταλλα που εξαερώνονται κατά την καύση των απορριμμάτων, στην συνέχεια καταλήγουν με την βροχή στο νερό και το έδαφος ενώ παράλληλα τα στραγγίσματα των χωματερών αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ακόμη, εκτός από βαρέα μέταλλα, οι μπαταρίες εμπεριέχουν και διαβρωτικά οξέα, τα οποία θα μπορούσαν και αυτά να ξαναχρησιμοποιηθούν. Τα οξέα αυτά είναι βλαβερά, και προκαλούν προβλήματα στους ανθρώπινους οργανισμούς, κυρίως στα μάτια και το δέρμα. Η απόρριψη των μπαταριών στις χωματερές διευκολύνει την απελευθέρωσή τους στο περιβάλλον.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Η ανακύκλωση είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνει πλέον μέρος της ζωής μας. Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος από ρυπογόνες ουσίες, ακόμη ένα σημαντικό όφελος είναι ο περιορισμός της σπατάλης πρώτων υλών.

Κατά την εξόρυξη των μετάλλων, σπαταλιέται ενέργεια σε ηλεκτρικό, και αέριο, τόσο για την εξόρυξη τους όσο και για την επεξεργασία των μεταλλευμάτων. Ένα σεβαστό ποσοστό ενέργειας καταναλώνεται για την μετατροπή αυτών των μεταλλευμάτων σε μέταλλα κατάλληλα για την παρασκευή προϊόντων. Υπολογίζεται πως για κάθε τεμάχιο μπαταρίας που ανακυκλώνεται, το ποσοστό της ενέργειας που εξοικονομείται φτάνει έως και το 80%.

Κοινωνική Ευθύνη

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο; Μπορείτε να το μοιράσετε:

Διαβάστε ακόμα

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της Netxl για να λαμβάνετε σημαντικά νέα και προσφορές!

Με την καταχώρηση του email σας, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της Netxl. 

Ας μιλήσουμε για το δικό σας project

Επιλέξτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν: