fbpx

Cloud: πολλά παραπάνω από online αποθηκευτικός χώρος

cloud-computing

Τι είναι το Cloud και τι προσφέρει στους χρήστες του;

Το Cloud είναι ένας online αποθηκευτικός χώρος με αρκετά οφέλη για την καθημερινότητα και τον όγκο δεδομένων, αρχείων, εικόνων και άλλων πολυμέσων που μοιραζόμαστε καθημερινά. Η οργάνωση είναι ένα από τα οφέλη που διακρίνουν το Cloud, μέσα σε φακέλους μπορείτε να οργανώσετε όλα σας τα έγγραφα, οι φωτογραφίες και τα πολυμέσα σας αρχειοθετούνται με ασφάλεια και έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά, καθώς είναι όλα συγκεντρωμένα εκεί. 

Η online αποθήκευση είναι άλλο ένα από τα οφέλη του Cloud καθώς μειώνεται η πιθανότητα απώλειας των αρχείων σας. Υπάρχουν δημοφιλείς δωρεάν υπηρεσίες online αποθηκευτικού χώρου που όταν δεν σας καλύπτει πλέον, υπάρχει δυνατότητα να επεκτείνετε επί πληρωμή. Επιπλέον ένας Cloud λειτουργεί και ως backup των αρχείων που διαθέτετε στις συσκευές σας.

Οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες Cloud

Google Drive

Το Google Drive είναι υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων που δημιουργήθηκε και παρέχεται από την Google, επιτρέπει την χρήση αποθηκευτικού νέφους (cloud), δηλαδή online αποθηκευτικού χώρου, τον διαμοιρασμό αρχείων και την συνεργατική επεξεργασία από τον χρήστη. Τα αρχεία που είναι δημόσια στο Google Drive μπορούν να αναζητηθούν με μηχανές αναζήτησης.

Το Google Drive προσφέρει σε όλους τους χρήστες του έναν αρχικό online χώρο αποθήκευσης 15GB. Ο χρήστης μπορεί να λάβει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, ο οποίος μοιράζεται μεταξύ Picasa και Google Drive, από 100GB μέχρι και 16TB μέσω της καταβολής μηνιαίας συνδρομής. Ο χρήστης με τον πληρωμένο αποθηκευτικό χώρο δεν δικαιούται να λάβει δωρεάν χώρο μαζί με τον πληρωμένο χώρο.

 • Εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο και τα αρχεία σας.
 • Αποθήκευση, διαμοιρασμός αρχείων και φακέλων
 • Συνεργασία από οποιαδήποτε κινητή συσκευή, tablet ή υπολογιστή
 • Το περιεχόμενό σας είναι ασφαλές, ιδιωτικό και δεν χρησιμοποιείται ποτέ για την εξατομίκευση διαφημίσεων
 • Σάρωση αρχείων, εντοπισμός κακόβουλων προγραμμάτων και κατάργηση πιθανού κακόβουλου ή ανεπιθύμητου περιεχομένου
 • Παροχή εγγενών εφαρμογών συνεργασίας ( υπολογιστικά φύλλα, έγγραφα, παρουσιάσεις)
 • Συνεργασία στα αρχεία Microsoft Office, χωρίς να χρειάζεται να μετατρέπετε μορφές αρχείων, επεξεργασία και αποθήκευση πάνω από 100 επιπλέον τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων PDF, εικόνων και πολλών άλλων.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google και η τεχνολογία Αναζήτησης βοηθά την ομάδα σας να κινείται πιο γρήγορα με τις δυνατότητες αναζήτησης Google να ενσωματώνονται στο Drive και προσφέρουν ταχύτητα, απόδοση και αξιοπιστία.

Κατεβάστε την εφαρμογή του Google Drive εδώ

OneDrive

Το OneDrive είναι ένας προσωπικός χώρος αποθήκευσης σε cloud στον οποίο έχετε την δυνατότητα να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες και τα αρχεία σας για να έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Εκτός του ό,τι έχετε πρόσβαση, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε τα αρχεία σας σε όλες τις συσκευές σας, όπου και αν βρίσκεστε, εάν χάσετε τη συσκευή σας, δεν θα χάσετε τα αρχεία και τις φωτογραφίες σας όταν είναι αποθηκευμένα στο OneDrive. Δημιουργούνται δηλαδή αντίγραφα ασφαλείας και προστατεύονται τα αρχεία σας.

Το OneDrive προσφέρει σε όλους τους χρήστες δωρεάν αρχικό χώρο online αποθήκευσης 5GB, ο χρήστης μπορεί να λάβει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, από 100 GB μέχρι και 6TB μέσω της καταβολής μηνιαίας συνδρομής.

 

Μπορείτε επίσης, να παραμείνετε συνδεδεμένοι, να μοιραστείτε τα έγγραφα και τις φωτογραφίες σας με τους φίλους και την οικογένειά σας και να συνεργαστείτε σε πραγματικό χρόνο με τις εφαρμογές του Office.

 • Πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας του OneDrive στα Windows 10 χωρίς να καταλαμβάνουν χώρο στον υπολογιστή σας.
 • Σάρωση και αποθήκευση σε έντυπα, αποδείξεις, επαγγελματικές κάρτες, σημειώσεις και άλλα στο OneDrive, μέσω κάποιας κινητής συσκευής.
 • Αποθήκευση σημαντικών αρχείων και φωτογραφιών, με ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας στην Προσωπική θυρίδα του OneDrive.

Κατεβάστε την εφαρμογή του OneDrive εδώ

iCloud

Το iCloud είναι ενσωματωμένο σε κάθε συσκευή Apple. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα σου (φωτογραφίες, αρχεία, σημειώσεις κ.ά.) είναι ασφαλή, ενημερωμένα και διαθέσιμα όπου κι αν είσαι λειτουργώντας αυτόματα. Όλοι έχουν δωρεάν 5GB χώρο αποθήκευσης στο iCloud για να ξεκινήσουν, ενώ κάθε χρήστης εφόσον δεν καλύπτεται από το συγκεκριμένο χώρο μπορεί να προσθέσει επιπλέον χώρο με μηνιαία συνδρομή, ανά πάσα στιγμή.

Για να εξοικονομήσετε χώρο στις συσκευές σας, οι πρωτότυπες φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης που τραβάτε αποστέλλονται αυτόματα στο iCloud. Εξακολουθείτε να έχετε πάντα μια ελαφριά έκδοση κάθε φωτο­γραφίας στη συσκευή σας, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε τις πρωτότυπες όποτε χρειαστείτε.

Το iCloud δημιουργεί αυτόματα, εφεδρικά αντίγραφα από τις συσκευές iOS και iPadOS, όταν αυτές είναι συνδεδεμένες στην πρίζα και σε δίκτυο Wi‑Fi.

 η πρόσβαση στον λογαριασμό σας μπορεί να γίνει μόνο από αξιόπιστες συσκευές, όπως το iPhone, το iPad ή ο Mac σας

 • Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων αποτελεί ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, σχεδιασμένο για να εξασφαλίζει ότι μόνο εσείς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. 
 • Συνεργασία με άλλους σε έγγραφα, παρουσιάσεις και υπολογιστικά φύλλα και προβολή των αλλαγών, τη στιγμή που συμβαίνουν. 
 • Ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις συσκευές, οι συνεργάτες γνωρίζουν πάντοτε τις τελευταίες αλλαγές.
 • Οργάνωση αρχείων με φακέλους, μετονομασία και να προσθήκη ετικετών με χρώματα.
 • Αυτές είναι μερικές από τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το iCloud στους χρήστες, στους συνεργάτες και στα οικογενειακά ή φιλικά πρόσωπα.

Κατεβάστε την εφαρμογή του iCloud εδώ

Διαβάστε επίσης 4+1 εφαρμογές για κινητά για κατόχους ιστοσελίδας

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο; Μπορείτε να το μοιράσετε:

Διαβάστε ακόμα

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της Netxl για να λαμβάνετε σημαντικά νέα και προσφορές!

Με την καταχώρηση του email σας, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της Netxl. 

Ας μιλήσουμε για το δικό σας project

Επιλέξτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν: